Szegfűszeges, citromos pezsgőleves

Hozzávalók:

  • 1 üveg édes pezsgő
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • szegfűszeg
  • fahéj, cukor
  • citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1 gránátalma

Elkészítés:

  1. A pezsgőt felforraljuk, cukrot, citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, csipet sót teszünk bele, majd kihűtjük.
  2. Ezt követően 1 dl tejszínt 3 tojás sárgájával kikeverünk, majd állandó kavargatás közben a pezsgőt hozzáadjuk.
  3. Gránátalmamagot, illetve szeletet aunk hozzá. Csészében vagy üvegtálban tálaljuk, a tetejére dísznek mazsolát tehetünk. Melegíteni nem szabad, mert a tojás kicsapódik!

 

Jó étvágyat!