Narancsleves
Hozzávalók:
- 2 narancs
- 4 dl narancslé (100 %-os)
- 4dl joghurt (natúr)
- 0,25 vanília (vagy 15 csepp vanília aroma)
- 4 tojásfehérje
- 6 g édesítőszer
Elkészítés:
- A jól megmosott narancsok héját lereszeljük., és egy kis edénybe félretesszük, majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát, az édesítőszert és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskákat elkészítjük.
- A tojásfehérjéket csipetnyi édesítővel kemény habbá verjük. Ezt követően evőkanállal egy edény forró vízbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve a hideg levesre tesszük.
- Végül tálaljuk.