Narancsleves

Hozzávalók:

  • 2 narancs
  • 4 dl narancslé (100 %-os)
  • 4dl joghurt (natúr)
  • 0,25 vanília (vagy 15 csepp vanília aroma)
  • 4 tojásfehérje
  • 6 g édesítőszer

Elkészítés:

  1. A jól megmosott narancsok héját lereszeljük., és egy kis edénybe félretesszük, majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát, az édesítőszert és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskákat elkészítjük.
  3. A tojásfehérjéket csipetnyi édesítővel kemény habbá verjük. Ezt követően evőkanállal egy edény forró vízbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve a hideg levesre tesszük.
  4. Végül tálaljuk.

Jó étvágyat!