Aranyló tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1,8 kg tyúk
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 15 szem bors

Elkészítés:

  1.  A tyúkot feldaraboljuk, és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni, időnként lehabozzuk. A zöldséget megpuccoljuk, és hasábra vágjuk.
  2. Ha már nincs több habja, beleteszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szemes borsot. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra)
  4. Ha megpuhult, a levest leszűrjük. Csigatésztával tálaljuk, és külön szervírozzuk a húsokat a zöldségeket.

 

Jó étvágyat!