Aranyló tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1,8 kg tyúk
- 4 nagy sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15 szem bors
Elkészítés:
- A tyúkot feldaraboljuk, és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni, időnként lehabozzuk. A zöldséget megpuccoljuk, és hasábra vágjuk.
- Ha már nincs több habja, beleteszük a zöldségeket, a fokhagymát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a szemes borsot. Ízlés szerint sózzuk.
- Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. A főzési idő a tyúk korától függ. (3-4 óra)
- Ha megpuhult, a levest leszűrjük. Csigatésztával tálaljuk, és külön szervírozzuk a húsokat a zöldségeket.